Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na hornom Liptove pripadá na 5400 nezamestnaných 110 pracovných ponúk

Úrad práce eviduje na hornom Liptove takmer 5400 uchádzačov o zamestnanie, na ktorých pripadá približne 110 voľných pracovných miest.

Liptovský Mikuláš 7. septembra (TASR) – Registrovaná miera nezamestnanosti v okrese Liptovský Mikuláš v posledných mesiacoch veľmi nepatrne klesala a pohybuje sa tesne pod úrovňou 14 %. Úrad práce eviduje na hornom Liptove takmer 5400 uchádzačov o zamestnanie, na ktorých pripadá približne 110 voľných pracovných miest.

Na aktuálnom zozname pracovných ponúk sa objavujú príležitosti predovšetkým pre kuchárov, čašníkov, pomocné sily do kuchyne, ale aj vodičov či stavebných robotníkov. Otvárajúci sa nový domov sociálnych služieb hľadá niekoľko zdravotných sestier a opatrovateliek.

"Práve dnes je posledný deň pre nezamestnaných čerstvých absolventov stredných škôl, aby sa stihli prihlásiť do evidencie so spätnou platnosťou od 1. septembra. Vyzerá to tak, že ich bude pomerne veľa, no zatiaľ je priskoro konkretizovať, ktorých škôl a učebných odborov sa to týka najviac," spresnila pre TASR hovorkyňa liptovskomikulášskeho úradu práce Beata Sprisková.

Zároveň skonštatovala, že mieru nezamestnanosti v regióne s veľkým podielom cestovného ruchu a poľnohospodárskej prvovýroby výraznejšie nerozhýbali ani sezónne práce. "Cez leto boli v našej evidencii učitelia, ktorí mali pracovné pomery na dobu určitú a skončili im v závere minulého školského roka. Dobrým signálom je, že teraz ich školy berú späť do práce," dodala.