Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na Žitnoostrovskom jarmoku ponúkajú organizátori kvalitnejšie služby

jarmok Foto: TASR/Henrich Mišovič

Žitnoostrovský jarmok patrí medzi najväčšie dunajskostredské podujatia. Počas štyroch dní očakávajú 50.000 návštevníkov.

Dunajská Streda 22. septembra (TASR) - Prvé dva dni tradičného Žitnoostrovského jarmoku, ktorý sa začal vo štvrtok (20. 9.), sa uskutočnili za veľmi priaznivého počasia.

"Dúfam, že aj dnes a v nedeľu nám bude priať počasie. Ako zvyčajne aj 32. ročník jarmoku usporadúvame v druhej polovici septembra. Nemyslím si, že v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi je tento jarmok výnimočný, ale aj návštevníci si všimli, že sme zvýšili úroveň poskytovaných služieb," povedal pre TASR riaditeľ jarmoku, primátor mesta Dunajská Streda Zoltán Hájos.

"Pri organizovaní sme vychádzali zo skúseností predchádzajúcich ročníkov. Tento rok sme ponúkli vyhovujúcejšie miesta pre obchodníkov a predavačov. Na druhej strane sme pripravili pre návštevníkov kvalitnejšie služby. Osobitný dôraz kladieme na čistotu a zabezpečili sme kvalitnejšie, komfortnejšie hygienické zariadenia, čo aj viacerí návštevníci ocenili," uviedol Hájos s tým, že organizátori pripravili celý rad zábavných sprievodných programov.

Ponúkajú rôzne žánre pre všetky vekové kategórie. Počas jarmoku vystúpia domáci a zahraniční umelci ako napríklad populárna skupina z Maďarska Republic alebo slovenský džezový spevák Peter Lipa. Program obohacujú aj rôzne hudobno-slovné telesá, ľudovo-umelecké súbory okresu, detské predstavenia a komedianti. Nechýbajú ani cigánska muzika, diskotéka a rockový koncert.

Žitnoostrovský jarmok patrí medzi najvýznamnejšie dunajskostredské podujatia. Počas štyroch dní, od 20. do 23. septembra, organizátori očakávajú 50.000 návštevníkov. V tomto roku sa rozrástla ulica remeselníkov, ktorí nielen predávajú, ale pred očami návštevníkov aj pripravujú svoje výrobky. Veľa ľudí privítala aj vínna ulica, kde ponúkajú produkty regiónu.

Na jarmok prišlo asi 400 - 500 obchodníkov, podnikateľov, predavačov nielen zo Slovenska, ale aj z Česka, Maďarska a Rumunska.