Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Najlepšie slovenské tanečné páry za rok 2023 ocenili v Ružomberku

Ilustračná fotka. Foto: TASR - František Iván

Víťazom Superpohára 2023 v latinskoamerických tancoch sa stali Artem Oberemok a Ema Tomášová z TK Uni-Dance Bratislava.

Ružomberok 4. decembra (TASR) - Víťazom Superpohára 2023 v latinskoamerických tancoch sa stali Artem Oberemok a Ema Tomášová z TK Uni-Dance Bratislava. V štandardných tancoch si prvé miesto odniesli Filip Kucman a Sára Dobšovičová z TK Uni-Dance Bratislava. Najlepšie slovenské tanečné páry za tento rok spoznali uplynulý víkend na súťaži Ružomberok Open 2023 - Superpohár v športovej hale Koniareň.

"Superpohár sa uskutočnil v slovenskej histórii iba druhýkrát. Keďže ide o nový formát súťaže, verejnosť mohla vidieť tancovať páry v dvoch sólových tancoch a tri tancovali spoločne. Po každom tanci videli páry a diváci absolútne hodnotenie," vysvetlil usporiadateľ súťaže Róbert Szolnoki.

Súčasťou súťaže bolo aj 7. kolo Slovenského pohára. V rámci podujatia odovzdali ocenenia za celoročnú prácu a úspechy v Slovenskom pohári. V štandardných tancoch v kategórii dospelých si za rok 2023 zlatú priečku vybojoval pár Gabriel Korpas a Vanessa Murajdová z TŠK Junilev Levice. Víťazstvo v Slovenskom pohári v latinskoamerických tancoch v kategórii dospelých si za rok 2023 odniesli Artem Oberemok - Ema Tomášová z TK Uni-Dance Bratislava.

Okrem tanečníkov do Ružomberka zavítalo okolo 1500 návštevníkov. Vyhlasovateľom súťaže je Slovenský zväz tanečných športov a organizátormi sú Tanečné štúdio Maestro Liptovský Mikuláš a mesto Ružomberok.