Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Najväčšia koncentrácia medveďov na meter štvorcový bude na Hrebienku

Ilustračné foto Foto: internet

Každé dieťa, ktoré si prinesie plyšového medvedíka, dostane darček.

Vysoké Tatry 3. augusta (TASR) – Najvyššia koncentrácia medveďov na meter štvorcový bude počas tohto víkendu (3. – 5. augusta) na Hrebienku. Dnes sa tu totiž začína 5. ročník rodinného festivalu Medvedie dni.

"Do tohto momentu už 30 živých medveďov potvrdilo svoju účasť na netradičnom rodinnom festivale, prvé štyri ročníky tohto podujatia navštívilo dokopy viac ako 60.000 ľudí," informovala Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts.

Medvedie dni sú najnavštevovanejším festivalom pre rodiny na horách. Festival bude situovaný pri výstupnej stanici pozemnej lanovky zo Starého Smokovca. Každé dieťa, ktoré si prinesie plyšového medvedíka, dostane darček. "Ako sa už stalo zvykom, deti sa rady zahrajú na medveďov a hrabú sa v kontajneroch, kde ich čakajú len samé dobroty. Vyskúšajú si Medvedí brloh, Medvediu labku, ale aj nové atrakcie Medveď v klietke, nafukovadlá a mnoho iných prekvapení," vymenovala Šarafínová.

Čaká ich aj 30 živých medveďov – maskotov, ktorí budú celé tri dni baviť návštevníkov. Deti sa môžu okrem toho tešiť aj na vystúpenie zábavných Funny Felows s divadlom Horííí! a hudobným koncertom. Do Tatier určite zablúdia aj muzikáloví PAT a MAT s rozprávkovými kamarátmi či deťom dobre známy Maškrtníček.

"Na Hrebienok návštevníkov Medvedích dní vyvezie pozemná lanovka s panoramatickým výhľadom. Cesta sa dá absolvovať aj po vlastných, len sa netreba ľakať voľne sa pohybujúcich mrmlošov. Ten 'najurozprávanejší medveď' bude pravdepodobne Andrej Bičan, ktorý sa už po piaty raz zhostí úlohy zabávača aj moderátora tatranskej akcie," ukončila Šarafínová.