Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Najviac obetí dopravných nehôd majú zatiaľ Trenčiansky a Žilinský kraj

Vinníkom tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v sobotu 28. apríla 2018 v obci Lutiše v Žilinskom okrese, bol pravdepodobne 21-vodič osobného motorového vozidla Volkswagen Golf. Pri nehode zomrel jeden človek, päť osôb utrpelo zranenia.Na snímke zrážka osobného motorového vozidla Volkswagen Golf a vozidla Renault Scenic. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja sa stalo 541 dopravných nehôd, čo je o 31 viac, ako v rovnakom období minulého roku.

Trenčín 11. júna (TASR) – Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v minulom týždni stalo 31 dopravných nehôd. Zomreli pri nich dvaja ľudia, počet tohtoročných obetí na cestách TSK tak stúpol na 14.

Ako informoval odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru, od začiatku roka do nedele (10. 6.) sa na cestách TSK stalo 541 dopravných nehôd, čo je o 31 viac, ako v rovnakom období minulého roku. Zomrelo pri nich 14 ľudí (medziročný nárast o štyri), ťažko sa zranilo 33 osôb, čo je o desať menej než v rovnakom období roku 2017.

Na slovenských cestách sa od začiatku roka stalo 5644 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 89 ľudí (medziročný pokles o päť). Najviac obetí si tento rok zatiaľ vyžiadali cesty Trenčianskeho a Žilinského samosprávneho kraja, kde zomrelo pri dopravných nehodách zhodne po 14 ľudí. Najmenej obetí – osem, majú cesty Prešovského a Bratislavského samosprávneho kraja.