Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Malé dievčatko podľahlo popáleninám po požiari domu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dom horel začiatkom septembra v hornooravskej obci Zákamenné. Dieťa utrpelo vážne popáleniny v oblasti tváre a krku druhého a tretieho stupňa.

Zákamenné 20. septembra (TASR) - Len dvojročné dievčatko, ktoré na začiatku septembra utrpelo vážne popáleniny pri požiari rodinného domu v hornooravskej obci Zákamenné, zraneniam tento týždeň podľahlo. Ako prvý o tom informoval internetový portál denníka Nový čas. Podľa neho sa izba, v ktorej dieťa spalo, vznietila od detskej vysielačky.

"K príčine vzniku uvedeného požiaru sa zatiaľ nevieme vyjadriť, nakoľko z miesta požiaru boli odobraté vzorky na laboratórne skúmanie. Tie sme zaslali na Požiarnotechnický a expertízny ústav Ministerstva vnútra SR v Bratislave," uviedol zisťovateľ príčin vzniku požiarov Alexander Očkaják s tým, že bližšie informácie budú k dispozícii až po preskúmaní vzoriek.


Celú situáciu už vyšetruje polícia. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová, v predmetnom prípade začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. "Momentálne prebiehajú procesné úkony. Bližšie informácie preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť," vyjadrila sa.

Malému dievčatku ihneď po nešťastí leteli na pomoc leteckí záchranári z Banskej Bystrice. Podľa hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzany Hopjakovej utrpelo vážne popáleniny v oblasti tváre a krku v rozsahu druhého a tretieho stupňa. Na umelej pľúcnej ventilácií ho následne letecky previezli na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave.