Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nemocnica v Kežmarku sa pripravuje na vianočné sviatky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Každý pacient, ktorému to zdravotný stav dovolí, odíde na sviatky domov za svojimi rodinnými príslušníkmi.

Kežmarok 17. decembra (TASR) - Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, n. o., člen skupiny Agel, upraví počas vianočných sviatkov nemocničný režim. Každý pacient, ktorému to zdravotný stav dovolí, odíde na sviatky domov za svojimi rodinnými príslušníkmi.

Ako TASR informovala hovorkyňa skupiny Agel Alžbeta Sivá, pacientom a zamestnancom, ktorí počas sviatkov strávia čas v nemocnici, sa bude podávať počas Štedrého dňa na obed zeleninová polievka a makové bobáľky a na večeru vyprážané filé so zemiakovým šalátom, ovocie a zákusok, s výnimkou tých, ktorí majú diétu.

"Nemocnica v plnej miere umožní pacientom, ktorým to zdravotný stav dovolí, aby boli prepustení do domácej liečby a sviatky strávili v kruhu najbližších. Z rovnakého dôvodu zdravotnícke zariadenie upraví prevádzku na oddeleniach, na ktorých to je možné, aby aj čo najviac zamestnancov mohlo prežiť vianočné sviatky so svojimi rodinami," uviedla Sivá.

Kežmarská nemocnica sa v tomto roku po prvý raz zapojila do vianočnej zbierky šatstva, ktorú organizuje Nadácia Agel. Zdravotníci za niekoľko týždňov zhromaždili pre Centrum sociálnych služieb v Kežmarku a Zariadenie sociálnych služieb Jasoň v Spišskej Starej Vsi takmer 500 kilogramov darovaného šatstva, posteľnej bielizne, topánok a hračiek. Do charitatívnej akcie sa zapojili nielen zamestnanci, ale aj obyvatelia kežmarského regiónu. Humanitárna pomoc bude prerozdelená tiež rodinám a matkám s deťmi v núdzi i ľuďom bez domova.

"Oceňujeme zanietenie zamestnancov kežmarskej nemocnice a miestnych ľudí podporiť dobrovoľnú charitatívnu akciu spojenú so spoločenskou zodpovednosťou. Veľmi pekne ďakujeme a veríme, že naše aktivity si nájdu miesto v kežmarskom regióne a pomôžu tým, ktorí to najviac potrebujú," uviedla predsedníčka Správnej rady Nadácie Agel Iveta Chreneková.