Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Neprofesionálni divadelníci súťažia na Malej krajskej scénickej žatve

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ako prvé v piatok scénu Divadla Jána Palárika obsadí Divadlo na TrakOch z Trakovíc s inscenáciou Je to tak (alebo inak).

Trnava 20. apríla (TASR) - V Trnave sa od piatka do nedele (22. 4.) koná súťažná prehliadka neprofesionálnych divadelných súborov Malá krajská scénická žatva, ktorá pošle najlepších na celoslovenské kolo súťaže Belopotockého Mikuláš. Divákom a odbornej verejnosti sa predstaví päť súborov. Informovala o tom za organizátora Trnavské osvetové stredisko Daniela Polášová.

Ako prvé v piatok scénu Divadla Jána Palárika obsadí Divadlo na TrakOch z Trakovíc s inscenáciou Je to tak (alebo inak). V sobotu (21. 4.) postupne vystúpi Gbelské ochotnícke divadlo z Gbiel s hrou Kocúr v botách o 12.00 h, o 15.00 h ho vystrieda Cíferské ochotnícke divadlo z Cífera s inscenáciou Kto ukradol cíferskú Venušu? a večer od 19.30 h nastúpi trnavský Divadelný súbor DISK a predstaví pôvodnú autorskú inscenáciu Blaha Uhlára a kolektívu Normalizácia. Nedeľný súťažný deň a záverečná súťažná inscenácia programu bude patriť Hercom z Hrnca z Hrnčiaroviec nad Parnou a Penziónu u Jara.

"Cieľom je pozdvihnúť odbornú úroveň divadelníkov v Trnavskom kraji. Môžu konfrontovať svoje úsilia s inými súbormi a tiež budú vystavení odbornému posúdeniu lektorov o spoločnom divadelnom zážitku," uviedla Polášová. Súťažné inscenácie budú v porote hodnotiť Elena Knopová z Ústavu divadelnej a filmovej vedy Centra vied a umení Slovenskej akadémie vied, divadelný režisér Kamil Žiška a herec a dramaturg Roman Féder.