Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Chrípka zatvárala školy vo všetkých okresoch Nitrianskeho kraja

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V priebehu uplynulého týždňa chrípka zatvorila 23 materských, 25 základných, tri stredné školy a jednu základnú školu s materskou školou.

Nitra 5. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji opäť stúpla. Podľa údajov z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v piatom kalendárnom týždni hlásených celkovo 16.225 akútnych respiračných ochorení.

Z tohto počtu išlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 4283 prípadoch. "Predstavuje to nárast chrípky o 42,3 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu," informoval RÚVZ.

V priebehu uplynulého týždňa chrípka zatvorila 23 materských, 25 základných, tri stredné školy a jednu základnú školu s materskou školou vo všetkých okresoch Nitrianskeho kraja. Najviac chorých bolo v skupine nula až päťročných detí.

Priebeh ochorení bol komplikovaný u 382 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 46,1 percenta zápalov prínosových dutín, 24,3 percenta zápalov pľúc a 29,6 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 79 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 73 percent lekárov pre dospelých.