Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Policajti našli v uliciach Nitry zásobník s nábojmi i exotického hada

Mestská polícia v Nitre, archívna snímka. Foto: Teraz.sk/JD

Hneď na začiatku týždňa sa policajtom podarilo vypátrať majiteľa auta, ktorý stratil kľúče od svojho vozidla neďaleko letného kúpaliska.

Nitra 16. augusta (TASR) – Kľúče od auta, ostré náboje, ale i hada škrtiča našli v posledných dňoch príslušníci mestskej polície (MsP) v uliciach Nitry. Hneď na začiatku týždňa sa im podarilo vypátrať majiteľa auta, ktorý stratil kľúče od svojho vozidla neďaleko letného kúpaliska.

Krátko nato prijal policajt na linke 159 oznam od občana, ktorý v mestskom parku pri futbalovom štadióne našiel zásobník s ostrým strelivom na krátku guľovú zbraň. "Vyslaná hliadka MsP zaistila miesto nálezu vrátane zásobníka a záležitosť odovzdala privolanému výjazdu Policajného zboru SR. V tomto prípade zrejme išlo o nepozornosť niekoho z bezpečnostných služieb alebo nepozorného držiteľa strelnej zbrane, ktorý si ani nevšimol, že stratil zásobník i s nábojmi," informovala MsP v Nitre.

Mestskí policajti boli počas tohto týždňa privolaní aj k hadovi, ktorý ležal v tráve na Nábreží mládeže neďaleko Hotela River. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá zistila, že nejde o druh hada žijúci v biotopoch v Nitre a okolí. "Policajti skonštatovali, že ide zjavne o exotického veľhada kráľovského. Tento škrtič zrejme unikol z terária blízkej Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, alebo neznámemu nepozornému chovateľovi. Príslušníci privolali zmluvného veterinára a jeho pracovníčka hada odchytila," uvádza sa v správe MsP.