Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitrianska komunitná nadácia pomohla pri realizácii desiatok projektov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

Podľa slov správkyne nadácie Ľubici Lachkej je najdôležitejším poslaním NKN zlepšovať kvalitu života v Nitre a v Nitrianskom kraji rozvojom dobrovoľníctva a filantropie.

Nitra 3. decembra (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporila v roku 2017 spolu 57 projektov, na ktoré vyčlenila viac ako 67.910 eur. Ako sa uvádza vo výročnej správe nadácie, celkovo bolo v priebehu roka vyhlásených šesť dotačných programov.

V rámci Otvoreného grantového kola bolo na rôzne verejnoprospešné aktivity vyčlenených 12.618 eur, z ktorých bolo podporených 14 projektov. Cez program Reydel pre Nitru umožnila NKN realizáciu 13 rôznych zámerov v hodnote 28.363 eur. Ďalších 8678 eur bolo prerozdelených prostredníctvom grantového kola s názvom Strecha pre váš nápad. Vďaka tejto sume bolo podporených deväť verejnoprospešných projektov.

V rámci programu Aby ľudia ľuďom pomáhali udelila NKN dotácie vo výške 5200 eur, ktorými podporila činnosť troch mimovládnych organizácií. Mladí nitrianski filantropi pomohli sumou viac ako 8690 eur pri realizácii 14 aktivít v Nitre a okolí. Ďalšie štyri projekty podporil Klub darcov sumou 4363 eur.

Podľa slov správkyne nadácie Ľubici Lachkej je najdôležitejším poslaním NKN zlepšovať kvalitu života v Nitre a v Nitrianskom kraji rozvojom dobrovoľníctva a filantropie. Preto podporuje svojimi grantmi projekty zamerané na voľný čas detí a mládeže, kultúru, vzdelávacie aktivity, sociálnu oblasť, ochranu životného prostredia a podporu zdravia. "Nadácia nie je o jednoduchom rozdeľovaní financií. Je hlavne o ľuďoch a ich motivácii, aby neboli ľahostajní voči svojmu okoliu," povedala Lachká.