Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitriansky hotel Tenis sa prestavia na nájomné byty

Pohľad na Nitriansky hrad Foto: TASR/Henrich Mišovič

Termín prestavby bude známy až po vydaní stavebného povolenia.

Nitra 7. septembra (TASR) – Mesto Nitra prebuduje hotel Tenis na malometrážne nájomné byty. Mestskí poslanci schválili alternatívu, podľa ktorej sa v hoteli v tenisovom areáli na sídlisku Chrenová vybuduje deväť garsónok.


"Je to alternatíva, ktorú podľa môjho názoru prijalo mesto vzhľadom na poradovníky žiadateľov o nájomné byty, ktoré nie je zo svojich súčasných kapacít schopné uspokojiť," uviedol riaditeľ Športových a rekreačných zariadení Nitra Miloš Dovičovič.

Podľa nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča je o nájomné bývanie v malometrážnych bytoch v Nitre veľký záujem. Počet žiadateľov odhadol na 300 až 400. Ako povedal, nie je vylúčené, že podobne ako hotel Tenis, prestavia mesto na byty aj iné nevyužívané objekty.

"Ja by som sa skutočne nebál prijať rozhodnutie, že by sme takéto objekty, z ktorých dnes mesto nič nemá, veľmi jednoduchým spôsobom upravili a poskytli ľuďom bývanie. Ak napríklad v hoteli Tenis môžu byť štyri dvojizbové byty, alebo deväť garsónok, tak sa podľa mňa nič lepšie nedá vymyslieť,"
skonštatoval.

Termín prestavby hotela bude závisieť od toho, či na ňu bude potrebné vydať stavebné povolenie, alebo nie.

Rovnako aj náklady na prestavbu budú podľa Dovičoviča známe až po vypracovaní projektovej dokumentácie.

"Mestská správcovská spoločnosť Službyt má svoje zdroje, ktoré by sa na prebudovanie hotela dali využiť. Službyt si potom tieto peniaze vyberie na nájomnom. Druhou možnosťou je, že by sme na tento účel využili zdroje z projektu znižovania energetickej náročnosti budov," vysvetlil Dvonč.