Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Novej Bani sa budú vianočné trhy konať na novom mieste

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Trhy bude sprevádzať bohatý kultúrny program, v ktorom nebudú chýbať živý betlehem či vystúpenia folklórnych súborov a skupín.

Nová Baňa 16. novembra (TASR) - Tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa budú v Novej Bani konať v piatok 14. decembra, budú situované na novom mieste. Remeselníkov, predajcov a stánky s občerstvením nájdu tentoraz ľudia v centre mesta.

Viktória Valachovičová, predsedníčka komisie kultúry, vzdelávania, mládeže a športu pri mestskom zastupiteľstve, priblížila, že doteraz bývali vianočné trhy v centre voľného času. Väčšina predajcov bola vo vnútorných priestoroch, časť však bola aj v exteriéri centra. Toto prostredie však nebolo veľmi ideálne a dôstojné, preto sa komisia snažila podujatie presunúť do mesta.

Tento rok sa tak budú trhy konať na Radničnom námestí a pod súsoším Sv. Trojice. V Kine Vatra budú svoje zručnosti predvádzať remeselníci. "Myslím, že to je určite lepšia voľba," podotkla Valachovičová.

Novobanské Vianočné trhy sa budú konať od 11.00 do 20.00 h. Sprevádzať ich bude bohatý kultúrny program, v ktorom nebudú chýbať živý betlehem či vystúpenia folklórnych súborov a skupín.