Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

O financie od Trenčianskeho kraja sa uchádza desať projektov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obyvatelia Trenčianskeho kraja môžu za projekty hlasovať na webovom sídle TSK do 30. mája.

Bánovce nad Bebravou 19. mája (TASR) - Sprístupniť folklór širokej verejnosti pomocou tanečnej školy má záujem občianske združenie Drienovec - združenie priateľov ľudových tradícií. Zároveň má záujem obnoviť i krojové súčasti. Projekt pod názvom Tanečná škola a obnova krojov nášho kraja je jedným z desiatich z okresu Bánovce nad Bebravou, ktoré sa uchádzajú o finančnú podporu z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Žiadatelia predložili v rámci Participatívneho a komunitného rozpočtu (PaKR) TSK v okrese Bánovce nad Bebravou desať projektov. Tie zastupovali najmä oblasť voľnočasových aktivít, z ktorej pochádza viac ako polovica doručených návrhov v okrese. Ďalšími oblasťami bola kultúra, šport a životné prostredie. Na ich prípadnú realizáciu bude z pokladnice TSK smerovať viac ako 21.000 eur, informovala ďalej Barbora Jánošková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

Materská škola (MŠ) na Ul. Hollého v Bánovciach nad Bebravou predložila v treťom ročníku PaKR dva projekty. Prvý z nich počíta s prekrytím dvoch školských pieskovísk, druhý plánuje dotvoriť školský areál okrasnými rastlinami. Zabezpečiť rovnováhu medzi rozvojom kognitívnej, psychomotorickej a emocionálnej stránky osobnosti dieťaťa predškolského veku prostredníctvom širokej ponuky aktivít na školskom dvore má zase projekt MŠ na Ulici 5. apríla.

Záujmy školákov v okresnom meste zastupuje projekt Základnej školy (ZŠ) na Ulici J. A. Komenského. Jeho cieľom je dobudovanie relaxačnej zóny v školskom areáli s pingpongovým stolom a bylinkovou záhradou. Projekt obce Ruskovce je zameraný na obnovu ihriska v areáli miestnej MŠ a jeho vybavenie novými pružinovými hojdačkami.

Bánovské kultúrne centrum súťaží o hlasy verejnosti s projektom letnej obývačky. Občianske združenie Ži:va prišlo v tomto roku s projektom Večery spoločenských hier. Cieľom projektu občianskeho združenia Športový klub hasičov BN je zakúpenie bežeckého trenažéru, striekačky s výstrojom a hasiaceho prístroja. Hlavný cieľom projektu občianskeho združenia Hokejový klub Spartak Bánovce nad Bebravou je zase zakúpenie hokejového výstroja, ktorý priláka deti na hokej.

Obyvatelia Trenčianskeho kraja môžu za projekty hlasovať na webovom sídle TSK do 30. mája. O finančnú podporu z TSK sa za všetky okresy kraja uchádza celkovo 78 projektov. TSK pre potreby PaKR na tento rok vyčlenil 200.000 eur, čo je dvojnásobne väčší balík peňazí ako v minulom roku.