Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Nemšovej zabojujú v doplňujúcich voľbách 4 kandidáti

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dôvodom je januárové rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR, ktorý rozhodol o neplatnosti minuloročných volieb.

Nemšová 20. septembra (TASR) – V Nemšovej si v sobotných (21. 9.) doplňujúcich voľbách budú opäť voliť primátora mesta. Dôvodom je januárové rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR, ktorý rozhodol o neplatnosti minuloročných volieb.

Ako na svojej webovej stránke informovalo mesto Nemšová, o post primátora sa uchádzajú štyria nezávislí kandidáti – 59-ročný exprimátor František Bagin, 47-ročný štátny zamestnanec Miloš Mojto, 30-ročný projektový manažér Oliver Vavro a 45-ročný živnostník Andrej Vojt.

Sťažnosť na neústavnosť a nezákonnosť volieb podal na ÚS bývalý primátor Bagin (SNS), ktorý získal o dva hlasy menej ako víťaz volieb Mojto (nezávislý) s počtom 1143 hlasov. Ako dôvod uviedol, že o post primátora sa uchádzal aj kandidát, ktorý bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin, ktorý v čase podania nebol zahladený, čo neuviedol vo vyhlásení pri podaní kandidatúry. Podľa Bagina bola preto jeho kandidatúra nezákonná.

Daný kandidát získal v primátorských voľbách 152 platných hlasov, ak by nekandidoval, mohol byť výsledok primátorských volieb odlišný. Takmer 30 hlasovacích lístkov odovzdaných vo voľbách primátora bolo v Nemšovej neplatných.