Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Po sérii víkendových úrazov uzavreli cyklotrasu cez hať Drahovce

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa slov hovorcu SVP Mariána Bocáka sa na trase stali počas víkendu štyri vážne úrazy cyklistov, keď musela byť privolaná rýchla zdravotná pomoc.

Piešťany 13. mája (TASR) - Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) upozorňuje cyklistov, že cyklotrasa cez hať Drahovce a jej manipulačnú lávku je od pondelka z technických príčin uzatvorená. Podľa slov hovorcu SVP Mariána Bocáka sa na trase stali počas víkendu štyri vážne úrazy cyklistov, keď musela byť privolaná rýchla zdravotná pomoc. SVP z tohto dôvodu prehodnotí režim a rozhodne, za akých podmienok bude možné cyklotrasu opäť využívať. Uzatvorená zostane až do odvolania.

Hať Drahovce je miestom, ktoré spája chodníky vedené po oboch brehoch Sĺňavy. Chodníky spolu s mostami v Piešťanoch a haťou Drahovce vyvárajú tzv. kolokruh Sĺňava, ktorý slúži na športové vyžitie cyklistov, korčuliarov, aj peších turistov.

Existenciu kolokruhu umožnila dohoda medzi SVP, mestom Piešťany a zaangažovanými občianskymi združeniami. Hať je však hlavne vodným dielom, na ktorom v pracovnom čase prebiehajú udržiavacie a manipulačné práce spojené s reguláciou rieky Váh. SVP vo vyhradených hodinách umožnil prechod cez hať aj pre verejnosť.