Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počas policajnej kontroly prišli dvaja taxikári o vodičský preukaz

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

V Partizánskom bola neohlásená policajná akcia.

Partizánske 18. mája (TASR) - Uložením pokút, ale i odobratím vodičských preukazov sa skončila v Partizánskom vopred neohlásená dopravno-bezpečnostná akcia zameraná na vodičov taxislužieb. V uplynulom období ju vykonali príslušníci mestskej a štátnej polície. TASR o tom informoval náčelník Mestskej polície Partizánske Jozef Piterka.

"Niektorí vodiči taxislužby jazdia po meste rýchlo, nesprávajú sa ohľaduplne voči ostatným účastníkom cestnej premávky. Preto bolo nutné vykonať túto kontrolu a myslím, že kontroly budeme opakovať," uviedol Piterka.

Počas štvorhodinovej dopravno-bezpečnostnej akcie skontrolovali policajti 36 vozidiel taxislužieb pôsobiacich na území Partizánskeho. "Najčastejšími opakovanými nedostatkami u vodičov taxislužby boli nepredloženie požadovaných dokladov ako dokumentu o absolvovaní zdravotnej prehliadky, karty vodiča taxislužby a fotodokumentácie koncesie na prevádzkovanie taxislužby," priblížil náčelník MsP.

Polícia počas kontroly uložila vodičom 14 blokových pokút, dvom taxikárom odobrali vodičský preukaz. Pre nezodpovedajúci technický stav vozidla odobrali policajti jednému autu evidenčné číslo, jednému taxikárovi namerali i alkohol v dychu.