Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Počas poľovačky v Slanskej doline odlovili poľovníci troch diviakov

Prvá spoločná poľovačka 23. novembra 2013 Poľovníckeho združenia Slanská dolina so sídlom v Slanci okres Košice – okolie v tejto sezóne na čiernu zver bola úspešná. Foto: TASR/František Iván

Spoločná poľovačka, ktorá bola v sobotu (23. 11.) v častiach Čatorňa a Várhegy v Slanskej doline, podľa neho splnila svoj účel.

Košice 24. novembra (TASR) – Poľovnícke združenie (PZ) Slanska dolina usporiadalo počas tohto víkendu prvú spoločnú poľovačku na diviakov za účasti 25 strelcov a 25 honcov. "Podarilo sa odloviť tri kusy diviakov, urobili sme tri hony, v ktorých bolo podstatne viac diviakov, ale niekedy to tak vyjde, že nie všetko, čo je v hone, sa aj uloví. Je to aj dobre, pretože ostane to na budúce, nie je cieľom všetko uloviť, bol to dobrý selektívny odstrel," uviedol pre TASR hospodár PZ Ladislav Rak.

Spoločná poľovačka, ktorá bola v sobotu (23. 11.) v častiach Čatorňa a Várhegy v Slanskej doline, podľa neho splnila svoj účel. Jej cieľom je okrem lovu byť v kolektíve a urobiť niečo pre svoje zdravie. "Takúto spoločnú poľovačku robíme tak dvakrát do roka, prvýkrát ešte keď nie je sneh a druhú, keď je to prostredie vďaka snehu také zaujímavejšie, dá sa ľahšie vystopovať," doplnil Rak.



Sezóna lovu diviakov potrvá do konca roka, keď sa ešte môže loviť bez ohľadu na vek a pohlavie jedincov. Druhú spoločnú poľovačku budú mať poľovníci na Štefana 26. decembra. "Silvester budú mať poľovníci pri manželkách, pretože celý rok sú v revíre, okrem práce chodia aj loviť, takže na konci roka si užijú domáce prostredie," uzavrel Rak.