Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Opitý vodič v Ľubici narazil do telekomunikačných skríň

Ilustračné foto. Foto: Tablet TV

K incidentu došlo v piatok (6. 9.) krátko pred polnocou.

Ľubica 9. septembra (TASR) – Vodič narazil pod vplyvom alkoholu do telekomunikačných skríň v obci Ľubica neďaleko Kežmarku, škody vyčíslili na tisícky eur. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že k incidentu došlo v piatok (6. 9.) krátko pred polnocou.

„Vodič z Kežmarku počas svojej jazdy neprispôsobil rýchlosť stave a povahe vozovky, dostal šmyk, zišiel s vozidlom mimo cestu, pričom narazil do kovového zábradlia rodinného domu a štyroch telekomunikačných skríň,“ priblížila hovorkyňa s tým, že auto ostalo zakliesnené na mieste. Policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kežmarku následne vodiča podrobila dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu 1,27 promile.

„Škoda na oplotení domu a telekomunikačných skriniach bola predbežne odhadnutá na 5000 eur, škoda na vozidle na 200 eur,“ upozornila Ligdayová. Dodala, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Kežmarku začal v prípade trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.