Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia pátra po pravdepodobne ozbrojenom Patrikovi Žigovi

Na snímke hľadaný Patrik Žigo. Foto: Facebook Polícia SR

Hľadaný môže byť ozbrojený a nebezpečný a nemusí mať zábrany použiť zbraň.

Trnava/Galanta 19. septembra (TASR) – Polícia pátra po 19-ročnom Patrikovi Žigovi z Váhoviec v okrese Galanta, ktorý je obvinený z pondelňajšej (4.9.) ozbrojenej lúpeže na benzínovom čerpadle v obci Pusté Úľany. Hľadaný môže byť ozbrojený a nebezpečný a nemusí mať zábrany použiť zbraň. Kto ho videl, alebo pozná miesto jeho súčasného pobytu, nech to oznámi na telefónnom čísle 158.

V súvislosti s prepadom benzínky vykonala polícia z Trnavy a Nitry v pondelok 18. septembra v skorých ranných hodinách domové prehliadky v dvoch bytoch v Galante a jednu prehliadku rodinného domu v obci Váhovce. Zadržali pritom dvoch podozrivých mužov, pričom tretí podozrivý, P. Žigo, sa počas služobného zákroku v objekte nenachádzal. Ten sa práve vracal domov a vzápätí sa dal pred policajtmi na útek s vozidlom Škoda Octavia RS. Policajti krátko na to vypátrali auto odstavené na jednom zo sídlisk v meste Galanta. Informovala o tom dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Pri policajnej akcii v mieste jeho bydliska našli a zaistili okrem vozidla, ktoré bolo použité pri lúpeži, aj niekoľko zbraní. "Okrem iných aj útočnú pušku vzor 58 so sklopnou pažbou a najmä brokovnicu, ktorú pravdepodobne použili páchatelia pri otvorení bezpečnostnej skrine na benzínovom čerpadle. Pri prehliadke našli aj predmety používané pri krádežiach motorových vozidiel. Tieto budú predmetom ďalšieho vyšetrovania ako aj podiel ďalších dvoch zadržaných osôb na spomínanej lúpeži," dodala Linkešová.