Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia pátra po vodičovi, ktorý zrazil zrakovo postihnutého muža

Ilustračné foto Foto: TASR

Neznámy muž zrazil na priechode pre chodcov 50-ročného zrakovo postihnutého chodca.

Žiar nad Hronom 21. septembra (TASR) - Doposiaľ neznámy vodič na osobnom motorovom vozidle so zapojeným prívesným vozíkom zrazil vo štvrtok na riadne označenom priechode pre chodcov 50-ročného zrakovo postihnutého chodca z Lovčice-Trubína v okrese Žiar nad Hronom. Ten prechádzal cez priechod s bielou palicou. TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Polícia po neznámom vodičovi pátra.

Hovorkyňa priblížila, že vodič muža zachytil ľavým predným rohom prívesného vozíka. Po zrážke vozidlo zastavil, odpojil vozík a zraneného muža na svojom vozidle odviezol do nemocnice v Žiari nad Hronom. Muža posadil do čakárne chirurgickej ambulancie a zdravotnému personálu oznámil, že doviezol zraneného chodca, ktorý na ceste spadol a následne odišiel. Poškodenému pri nehode spôsobil zranenia, a to viacnásobné zlomeniny predkolenia pravej nohy s predpokladanou dobou liečenia 60 až 90 dní. Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Vodič by mal mať 50 až 55 rokov, strednú postavu, vysoký je 170 centimetrov. Nosí dioptrické okuliare a mal nahladko oholenú tvár. Oblečené mal béžové sako a košeľu bez viazanky. Jazdil na osobnom motorovom vozidle tmavšej farby. "Prosíme svedkov, aby sa prihlásili na číslo 158 a pomohli nám vypátrať vodiča a objasniť okolnosti tejto dopravnej nehody," dodala hovorkyňa.