Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia varuje pred podvodníkmi, ktorí chcú prísť poľahky k peniazom

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

V tejto súvislosti vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z pokračovacieho prečinu podvodu 25-ročného Banskobystričana.

Banská Bystrica 12. apríla (TASR) – Polícia varuje pred podvodníkmi, ktorí skúšajú rôzne praktiky, ako prísť k peniazom. V tejto súvislosti vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z pokračovacieho prečinu podvodu 25-ročného Banskobystričana. TASR o tom v piatok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"V júli 2018 sa nakontaktoval na muža z Tureckej s ponukou mobilných telefónov za polovičné ceny priamo od výrobcu, ktoré mali byť riadne zabalené i s certifikátom. Na základe takto lákavej a veľmi výhodnej ponuky si poškodený objednal dva mobilné telefóny za 660 eur," priblížila Faltániová.

Poškodený peniaze odovzdal, ale obvinený mu telefóny nepriniesol. Termín odovzdania predlžoval rôznymi výhovorkami, pričom poškodenému poslal print screen platby z účtu s tým, že mu vracia 330 eur, ako platbu za jeden telefón, ale tomu žiadna suma na účet neprišla.

"Približne po mesiaci takým istým spôsobom podviedol ďalšieho muža z Banskej Bystrice. Ten si objednal sedem mobilných telefónov za 2310 eur. Ani jemu žiadne vrátené peniaze na účet neprišli a obvinený s ním prestal komunikovať. Vopred naplánovaným podvodným spôsobom uviedol poškodených do omylu a "zarobil" 2970 eur," konštatovala hovorkyňa.

Za tento prečin, pri ktorom bola spôsobená väčšia škoda, hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.