Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Regióny

Opitá vodička spôsobila v Horných Vesteniciach nehodu

Ilustračné foto. Foto: KR HaZZ Trenčín

Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške.

Horné Vestenice 3. marca (TASR) – Ročné väzenie hrozí 45-ročnej Banskobystričanke, ktorá v pondelok popoludní na ceste I/9 v katastri Horných Vesteníc spôsobila pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu. Vodička už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, informovala v utorok trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Podľa doterajších zistení vodička osobného vozidla Huyndai i20 jazdila smerom od Novák na Trenčín a prešla do protismeru, kde sa bočne zrazila s protiidúcou dodávkou Fiat Ducato, ktorú riadil 22-ročný Prievidžan. Vodič našťastie nestratil duchaprítomnosť a čelnej zrážke sa vyhol na krajnicu," opísali policajti.

Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške. "U vodiča dodávky bola dychová skúška negatívna. Vodička nafúkala 1,44 mg/l, čo predstavuje tri promile alkoholu. Zarážajúce je, že vodička s troma promile alkoholu mala namierené do takmer 50 kilometrov vzdialeného Trenčína," ozrejmila polícia.

Policajti škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 8000 eur. Pri dopravnej nehode sa nik nezranil. "Vodičku neminulo obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. O jej treste bude rozhodovať súd," dodali policajti.