Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Polomke na Bučníku budú mať kvalitnejšie zasnežovanie

Lyžiarske stredisko Bučník Polomka. Foto: TASR/Ján Siman

V lyžiarskom stredisku Polomka Bučník budú aj tento rok premávať tri lyžiarske vleky.

Polomka 24. novembra (TASR) - Výkonnejšie zasnežovanie, opravená príjazdová cesta a ochrana stĺpov na vlekoch sú hlavnými novinkami pred tohtoročnou zimnou lyžiarskou sezónou v Polomke v okrese Brezno. Ako pre TASR povedal starosta obce Ján Lihan, hoci ešte všetky práce nie sú dokončené, vleky sú pripravení spustiť hneď, ako to dovolia prírodné podmienky.

V lyžiarskom stredisku Polomka Bučník budú aj tento rok premávať tri lyžiarske vleky. Najdlhší má 1580 metrov a lyžiarov prepraví na kopec s prevýšením 300 metrov. "Rozhodli sme sa investovať najmä do zvýšenia kvality technického zasnežovania. Zvýšili sme výkon čerpadla a robili sme aj úpravy v časti, kde sa nasáva voda. Inštalovali sme tam ďalší filter, čo nám umožní v priaznivých podmienkach čerpať vodu prakticky nepretržite. Dosiahneme tým najmä rýchlejšie zasneženie celého svahu. Mysleli sme aj na bezpečnosť a kúpili sme penové ochrany na stĺpy lyžiarskeho vleku," povedal Lihan.

V minulosti sa v Polomke sťažovali vodiči najmä na kvalitu príjazdovej cesty. Obec tam pre túto sezónu zabezpečila nový asfaltový koberec. "Priamo pod vlekmi prevádzkujeme penzión, ktorý teraz čaká rozširovanie. Prvá časť prístavby budovy je podzemná a súvisí s technikou zasnežovania. Neskôr, keď postavíme aj nadzemnú časť, pribudnú aj ďalšie ubytovacie kapacity," dodal starosta Polomky.