Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Vodári: Porucha v Záhorskej Bystrici mohla poškodiť domové rozvody

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V prípade, že je vodovod poškodený a treba vodu núdzovo odstaviť, treba kontaktovať dispečing. Zároveň ak obyvateľom vznikla škoda, je potrebné kontaktovať poisťovňu alebo call centrum BVS.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) riešila v pondelok ráno mimoriadnu udalosť v Záhorskej Bystrici v Bratislave. Pre poruchu sa krátkodobo zvýšil tlak vo verejnom vodovode, čo mohlo vyvolať poškodenie domových rozvodov či niektorých zariadení. BVS o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že obyvatelia spomínanej lokality si majú skontrolovať stav nehnuteľnosti a zariadení napojených na verejný vodovod.

"Dnes okolo 9.00 h došlo k poruche na redukčnom ventile, ktorý privádza pitnú vodu do Záhorskej Bystrice," ozrejmila spoločnosť. Priblížila, že v dôsledku toho sa krátkodobo zvýšil tlak vo verejnom vodovode na takmer desať atmosfér. Okrem poškodenia domových rozvodov to mohlo následne vyvolať aj únik vody v domoch a bytoch. BVS poruchu opravila a stabilizovala tlak na obvyklých úrovniach.

"Prosím všetkých obyvateľov tejto lokality, aby si čo najskôr skontrolovali stav svojej nehnuteľnosti aj zariadení napojených na verejný vodovod," uviedla BVS. V prípade, že je vodovod poškodený a treba vodu núdzovo odstaviť, treba kontaktovať ich dispečing. Zároveň ak obyvateľom vznikla škoda, je potrebné kontaktovať poisťovňu alebo call centrum BVS.

"Redukčný ventil, na ktorom k poruche došlo, bol nedávno vymenený a je v záruke. BVS bude preto pri úhrade vzniknutých škôd tretím osobám spolupracovať s dodávateľom tejto technológie," uzavrela spoločnosť.