Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Poškodzovaniu tabuliek Zákaz vstupu so psom majú zabrániť fotopasce

Ilustračné foto Foto: louisvillephoto.org

Mesto začalo monitorovať miesta, kde sú tabuľky osadené a v niektorých lokalitách zabezpečí takzvané fotopasce, aby sa tento problém vyriešil.

Žilina 21. septembra (TASR) – Fotopascami chce mesto Žilina odhaliť ľudí, ktorí poškodzujú alebo kradnú tabuľky s nápisom Zákaz vstupu so psom. V uplynulých mesiacoch osadili v Žiline niekoľko desiatok takýchto tabuliek, najmä na trávnikoch v oddychových zónach, pri detských ihriskách, v parkoch alebo na sídliskách. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

„Dostávame množstvo podnetov, týkajúcich sa znečistenia trávnatých plôch v parkoch, na detských ihriskách alebo priamo v centre mesta psími exkrementmi. Bol by som rád, keby obyvatelia Žiliny boli zodpovední k okoliu a rešpektovali, že sú miesta, kde psy naozaj nepatria. Žiaľ, niektorí tabuľky odstraňujú alebo ničia. Mesto Žilina preto začne monitorovať miesta, kde sú tabuľky osadené a v niektorých lokalitách zabezpečí takzvané fotopasce,“ povedal primátor Žiliny Igor Choma.

Poukázal na príklad Sadu SNP, ktorý je obľúbeným miestom Žilinčanov v centre mesta. „Dve konkrétne tabuľky boli poškodené alebo ukradnuté niekoľkokrát. Uvedený priestupok sme oznámili na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Žiline ako priestupok proti majetku,“ dodal žilinský primátor.