Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prešov začal riešiť dopravu v lokalite Vydumanec–Za Kalváriou

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Aktuálne sa tvorí dopravná štúdia, ktorá navrhuje možnosti dopravnej obslužnosti tohto územia.

Prešov 19. októbra (TASR) – Mesto Prešov začalo riešiť dopravnú obslužnosť lokality Vydumanec – Za Kalváriou. Pracovnú verziu štúdie zverejnilo na svojej webstránke. Občania sa k nej môžu elektronickou formou alebo písomne vyjadriť do konca októbra.

Ide o zastavanú lokalitu, ktorej dopravnú kostru v časti Za Kalváriou tvoria hlavne ulice Terchovská a Ku Brezinám, pričom komunikácie nespĺňajú potrebné parametre. Pre budúci rozvoj celého územia štúdia bude riešiť aj dopravu v oblasti Vydumanec.

"Aktuálne sa tvorí dopravná štúdia, ktorá navrhuje možnosti dopravnej obslužnosti tohto územia. Jej hlavným cieľom je zadefinovanie kapacitne vyhovujúceho dopravného vybavenia tohto územia vo vzťahu k existujúcim a navrhovaným pozemným komunikáciám a k ďalšiemu územnému rozvoju dotknutých lokalít," uviedol tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták.

Spracovatelia už zmapovali dopravné a inžinierske siete a uskutočnilo sa aj stretnutie s obyvateľmi dotknutej lokality, kde im bola predstavená pracovná verzia štúdie s možnosťami riešenia dopravy. Občania na stretnutí už vyslovili svoje pripomienky, ďalšie ešte môžu podať osobne či elektronicky do konca októbra.

"Konečná verzia bude kompromisom medzi technickými normami a možnosťami, ktoré lokalita poskytuje. Občania sa nemusia báť, určite sa pritom nebude zasahovať do vlastníckych práv," doplnil Grejták.

Pracovná verzia Dopravnej štúdie Vydumanec – Za Kalváriou je podľa jeho slov okrem elektronickej podoby prístupná i na mestskom úrade.