Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Osamelí seniori a rodiny v núdzi môžu v Prešove požiadať o pomoc

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mesto apeluje na obyvateľov, aby nahlásili ľudí zo svojho okolia, o ktorých vedia, že potrebujú pomoc.

Prešov 30. októbra (TASR) – Osamelí seniori a rodiny v núdzi z Prešova môžu aj počas druhej vlny pandémie požiadať o potravinovú pomoc mesto. Ako pre TASR uviedla tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, verejnosť môže nahlásiť tých, ktorí potrebujú pomoc.

„Môžu to byť seniori, ktorí žijú osamelo, ťažko zdravotne postihnutí ľudia alebo viacpočetné rodiny s deťmi, ktoré sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii pre stratu zamestnania jedného z rodičov či chorobu v rodine a potrebujú pomoc,“ povedala Šitárová.

Odbor služieb pre občanov MsÚ v Prešove v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska a Slovenským Červeným krížom zabezpečil potraviny, ktoré chce podľa Šitárovej týmto osobám a rodinám rozdať a pomôcť im tak prekonať zložité obdobie.

Mesto apeluje na obyvateľov, aby nahlásili ľudí zo svojho okolia, o ktorých vedia, že potrebujú pomoc. Môžu tak urobiť do 6. novembra prostredníctvom emailových adries: milada.antusova@presov.sk, janka.hnatova@presov.sk a jana.zakarovska@presov.sk.

V emaile je potrebné uviesť meno a priezvisko, telefónne číslo osoby, ktorej má človek záujem pomôcť, jej adresu a krátke zdôvodnenie pomoci. Mesto informácie následne preverí, danú osobu alebo rodinu bude kontaktovať a zároveň zistí, či nepotrebuje ďalšiu pomoc alebo službu.