Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Prešovská univerzita ocenila pedagógov a bilancovala výsledky

Na snímke rektor Prešovskej univerzity Peter Kónya. Foto: ASR - Veronika Mihaliková

Dnes môžem povedať, že sme proces akreditácie úspešne zvládli, za čo vám všetkým úprimne ďakujem, vyzdvihol vo svojom prejave rektor PU Peter Kónya.

Prešov 16. apríla (TASR) - Prešovská univerzita (PU) v Prešove ocenila v pondelok (15. 4.) pedagógov a priateľov univerzity medailami pri príležitosti Dňa učiteľov (28. 3.). V rámci zasadnutia akademickej obce a Akademického senátu PU vedenie univerzity tiež bilancovalo výsledky svojej činnosti za uplynulé obdobie.

"V predchádzajúcom roku naša univerzita primárne žila nastavením vnútorného systému kvality a akreditáciou. Najvýznamnejšou udalosťou bola návšteva pracovnej skupiny Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo a dnes môžem povedať, že sme proces akreditácie úspešne zvládli, za čo vám všetkým úprimne ďakujem," vyzdvihol vo svojom prejave rektor PU Peter Kónya.

V rámci odpočtu za minulý rok sa dotkol aj výsledkov v oblasti vedeckovýskumnej činnosti, vzdelávania, vonkajších vzťahov, priblížil významné investičné aktivity univerzity za minulý rok, pričom neopomenul ani pripravovanú a dlhoočakávanú rekonštrukciu opláštenia budovy Vysokoškolského areálu, ktorá by sa mala začať už v závere apríla.