Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri dopravnej nehode v obci Šíd sa zranili štyri osoby

Zranenia štyroch osôb sú výsledkom dopravnej nehody, ktorú v nedeľu 11. júna 2017 v obci Šíd v okrese Lučenec spôsobil 20-ročný vodič. Foto: KR PZ Banská Bystrica

Celková škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, bola predbežne vyčíslená na približne 1700 eur.

Šíd 12. júna (TASR) – Zranenia štyroch osôb sú výsledkom dopravnej nehody, ktorú v nedeľu 11. júna v obci Šíd v okrese Lučenec spôsobil 20-ročný vodič. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, dotyčný mladík auto šoféroval napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

K nehode došlo v smere od miestneho cintorína do stredu obce. "Po prejazde miernou ľavotočivou zákrutou prešiel pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy do protismernej časti vozovky. Tam narazil do mostíka a betónového múrika oplotenia rodinného domu. Po náraze vozidlo odhodilo späť na vozovku, kde vpravo vrazilo do dopravnej značky, ktorú vytrhlo a následne narazilo do betónovej steny pod miestnou knižnicou," opísala priebeh nehody hovorkyňa.

V aute sa v čase dopravnej nehody nachádzali ďalšie štyri osoby. Ťažké zranenie utrpela 16-ročná spolujazdkyňa a ľahké zranenia ostatní spolujazdci - 14-ročný, 13-ročný a 8-ročný chlapec. Vodič sa na mieste nehody podrobil dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol negatívny.

Celková škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, bola predbežne vyčíslená na približne 1700 eur. "V súvislosti s jej vyšetrovaním bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví, ako aj pre podozrenie z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla," zakončila Kováčiková.