Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidzskí predškoláci sa naučia poskytovať prvú pomoc

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Edukačný program pod názvom Evička nám ochorela zabezpečí Slovenský Červený kríž (SČK) na základe zmluvnej spolupráce s mestom Prievidza.

Prievidza 18. apríla (TASR)- Predškoláci z prievidzských materských škôl (MŠ) sa budú učiť, ako majú poskytnúť zraneným prvú pomoc. Edukačný program pod názvom Evička nám ochorela zabezpečí Slovenský Červený kríž (SČK) na základe zmluvnej spolupráce s mestom Prievidza. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Program SČK Evička nám ochorela je jedným z najstarších programov vzdelávania o zdraví, prevencii, hygiene, prvej pomoci a zdravom životnom štýle, aj s praktickými ukážkami poskytovania prvej pomoci. "Na základe zmluvnej spolupráce medzi SČK a mestom sa 25. apríla deti z MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta stretnú aj so svojimi učiteľkami v Centre voľného času, kde sa bude program realizovať," uviedol Ďureje.

Malých figurantov, namaskovaných farbami, budú ošetrovať ich kamaráti z iných MŠ. "Deti budú ošetrovať ľahké poranenia ako odrenina na predlaktí, rozbité koleno alebo krvácanie z nosa," priblížila Beata Jelačičová z odboru školstva Mestského úradu v Prievidzi.