Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Primátor Fiľakova Attila Agócs chce pokračovať v projektoch a rozvoji

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dušan Hein

Podľa definitívnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, získal Agócs 1671 hlasov (100 percent).

Fiľakovo 13. novembra (TASR) – Mesto Fiľakovo na juhu okresu Lučenec bude aj ďalšie štyri roky viesť primátor Attila Agócs (Most-Híd), ktorý bol v nedávnych komunálnych voľbách jediným kandidátom na túto funkciu. Ako uviedol pre TASR, v budúcnosti mieni pokračovať v začatých projektoch a rozvoji mesta.

"Dokončíme výstavbu tržnice a rekonštrukciu podhradia. Pokračovať budeme v obnove hradu a Materskej školy na Daxnerovej ulici. Na základnej škole (ZŠ) Mocsáryho vytvoríme centrum inkluzívnej výchovy a sfunkčníme kúpeľne telocvične, na ZŠ Školskej vybudujeme novú odbornú učebňu," avizoval niektoré plány primátor.

Ďalšími zámermi samosprávy sú podľa neho podpora podnikateľov cez dotačný systém Leader a tiež prostredníctvom cezhraničného projektu, výstavba zbrojnice pre dobrovoľných hasičov, vyčistenie jazera v parku či výstavba multifunkčného športového ihriska s oplotením.

"Na cintoríne opravíme ploty a pustíme sa do rekonštrukcie chodníkov. Vybudujeme denný stacionár pre seniorov a podporíme opätovné vybudovanie röntgenového pracoviska. Budeme sa snažiť aj o získanie ďalších mestských bytov. Opravíme tiež fasádu radnice a v areáli bývalého Kovosmaltu začneme s budovaním novej priemyselnej haly s cieľom zvýšenia zamestnanosti," dodal Agócs.

S výsledkami volieb vo Fiľakove je podľa vlastných slov spokojný. "Naši poslanci z Mosta-Híd získali dvojtretinovú väčšinu. Znamená to stabilitu a záruku toho, že budeme vedieť pokračovať v našom doterajšom trende rozvoja. Samozrejme, naďalej budeme spolupracovať aj s ostatnými poslancami a verím, že zachováme doterajšiu priateľskú atmosféru," zakončil primátor.

Podľa definitívnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, získal Agócs 1671 hlasov (100 percent). Volebná účasť v meste dosiahla úroveň 23,65 percenta.