Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Primátorskú kandidatúru J. Polačeka podporila aj SMK-MKP

Jaroslav Polaček, archívna snímka. Foto: TASR František Iván

SMK-MKP sa tak pridala k stranám a hnutiam SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina a NOVA, ako aj skupine košických aktivistov, ktorí svoju podporu kandidátovi vyjadrili už v predchádzajúcich týždňoch.

Košice 21. júna (TASR) - Nezávislému kandidátovi na primátora Košíc Jaroslavovi Polačekovi vo štvrtok deklarovala podporu mimoparlamentná strana SMK-MKP. Strana podľa jej okresného predsedu Jozefa Filipka už dlhodobo v Košiciach spolupracuje s pravicovými stranami, preto sa rozhodla pridať k tým, ktorí ho podporujú.

"Pán Polaček nás presvedčil nielen svojou predchádzajúcou prácou v prospech obyvateľov mesta, ale aj dlhodobým poukazovaním na problémy, ktoré trápia Košičanov. Ich riešenia, ktoré má vo svojom programe Zabojujme o fungujúce Košice, oslovili aj našu členskú základňu a mnohých našich sympatizantov. Máme záujem presadiť aj niektoré naše ciele do spoločného programu," uviedol okresný predseda SMK-MKP v Košiciach Filipko. Ide podľa neho napríklad o záväzok postaviť za štyri roky stovky nových parkovacích miest v meste, zvýšiť bezpečnosť občanov na verejných priestranstvách a ich lepšie udržiavanie. Dôležité je aj zníženie byrokracie a pružnejšie vybavovanie problémov občanov na magistráte.

SMK-MKP sa tak pridala k stranám a hnutiam SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina a NOVA, ako aj skupine košických aktivistov, ktorí svoju podporu kandidátovi vyjadrili už v predchádzajúcich týždňoch.

Polaček, ktorý je mestským a krajským poslancom, v tejto súvislosti zvýraznil vytvorenie širokej koalície naprieč občianskym a politickým spektrom s cieľom "vrátiť mesto Košice späť občanom".

Kandidatúru na primátora Košíc ohlásili už aj predseda mimoparlamentnej strany Šanca Viliam Novotný, nezávislý mestský poslanec Miroslav Špak, starosta mestskej časti Košická Nová Ves Milan Lesňák (nezávislý) a súčasný viceprimátor Martin Petruško (Smer-SD).