Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Profesionálni vojaci oslávia Deň Ozbrojených síl SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/MTI

Celkovo sa bude na zabezpečení osláv Dňa Ozbrojených síl SR podieľať viac ako 300 profesionálnych vojakov.

Brezová pod Bradlom 19. septembra (TASR) - Bojové vozidlá, ako aj dynamické ukážky techniky uvidia návštevníci v nedeľu (22. 9.) na Dni Ozbrojených síl (OS) SR v Brezovej pod Bradlom. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

Program sa začne o 9.00 h pietnym aktom pri Mohyle M. R. Štefánika na Bradle, pokračovať bude o 9.30 h pri Pamätníku hurbanovských bojov na Prietržskej ceste. "Oficiálny program na Námestí M. R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom otvorí o 10.30 h prelet stíhacích lietadiel MiG-29 a jeho súčasťou bude už tradične aj slávnostný nástup vojakov," uviedla Capáková.

Následne o 12.30 h budú v priestore poľa pod Barancom za evanjelickým kostolom pripravené pre verejnosť statické a dynamické ukážky techniky a spôsobilostí ozbrojených síl. "Verejnosť sa môže tešiť napríklad na 'šouprogram' Čestnej stráže OS SR, ukážky Vojenskej polície a jej kynológov, boj zblízka, ako aj hudobné vystúpenia a vystavenú vojenskú techniku a zbrane," doplnila hovorkyňa MO.

Celkovo sa bude na zabezpečení osláv Dňa Ozbrojených síl SR podieľať viac ako 300 profesionálnych vojakov.

Deň Ozbrojených síl SR si Slovensko pripomína 22. septembra od roku 1998. Historický základ novodobým slovenským ozbrojeným silám položila prvá víťazná bitka slovenských dobrovoľníkov nad uhorskými jednotkami a maďarskými národnými gardami v roku 1848 práve pri Brezovej pod Bradlom.