Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

RÚVZ: Jazero Kuchajda má nevyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie

Na archívnej snímke ľudia na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Foto: TASR/Andrej Galica

V rámci prírodných kúpalísk v Bratislavskom kraji je podľa hygienikov kvalita vody vyhovujúca v Bratislave na Zlatých pieskoch, Vajnorskom jazere, Čunove, Rusovciach a Veľkom Draždiaku.

Bratislava 21. júna (TASR) – Prírodné kúpalisko Kuchajda v Bratislave má nevyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie. Preukázali to vzorky odobraté 12. júna. Prevádzkovateľ kúpaliska pritom požiadal o uvedenie priestorov do prevádzky, konanie však ešte nebolo právoplatne ukončené. TASR o tom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava.

V rámci prírodných kúpalísk v Bratislavskom kraji je podľa hygienikov kvalita vody vyhovujúca v Bratislave na Zlatých pieskoch, Vajnorskom jazere, Čunove, Rusovciach a Veľkom Draždiaku. Vyhovujúcu aj prírodné kúpaliská v Malých Levároch, Plaveckom Štvrtku, Ivanke pri Dunaji, Nových Košariskách a Slnečné jazerá v Senci.

Z doteraz kontrolovaných a schválených kúpalísk boli všetky po hygienickej stránke vyhovujúce a sú pripravené na začiatok prevádzky kúpacej sezóny. "RÚVZ Bratislava okrem sledovania kvality vody na kúpanie počas sezóny kontroluje aj hygienický režim prevádzky kúpalísk, stav bazénov, čistotu areálov, dodržiavanie prevádzkového poriadku a ďalšie skutočnosti, ktoré môžu ovplyvniť zdravie rekreantov a kvalitu rekreácie," uviedol úrad.

Vyhovujúca kvalita vody na umelých kúpaliskách v Bratislavskom kraji je v Bratislave na kúpaliskách Delfín, Krasňany, Tehelné pole, Kúpalisku Lamač, Rosnička. V Malackách je to letné kúpalisko Malacky a Biokúpalisko Borovica. Kvalita vody vyhovuje aj na letnom kúpalisku Modra a v Aquathermal Senec.