Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Ružomberok podporí projekty a činnosť združení sumou vyše 102.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V rozpočte mesta je na dotácie pre sociálnu oblasť a oblasť iných verejnoprospešných služieb pre tento rok niečo viac ako 12.000 eur.

Ružomberok 3. apríla (TASR) - Neziskové subjekty, občianske združenia a kultúrne i športové inštitúcie, pôsobiace na území Ružomberka, dostanú v tomto roku od mesta podporu v celkovej výške viac ako 102.000 eur. Rozdelenie dotácií schválilo na stredajšom zasadnutí tamojšie mestské zastupiteľstvo.

Finančné prostriedky takmer 50.000 eur smerujú tento rok na podporu športu a športových aktivít v Ružomberku. Dokopy 27 subjektov si rozdelí na činnosť viac ako 31.000 eur. Na projekty schválili 17.144 eur. "Oblasť kultúry a médií bude v tomto roku podporená dotáciou viac ako 22.000 eur. Z tejto sumy bude financovaných 14 projektov v sume 15.000 eur od rovnakého počtu žiadateľov," priblížil hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Činnosť siedmich subjektov, ktoré rozvíjajú činnosť v oblasti kultúry, bude mesto financovať v celkovej sume 6720 eur.

V rozpočte mesta je na dotácie pre sociálnu oblasť a oblasť iných verejnoprospešných služieb pre tento rok niečo viac ako 12.000 eur. Oblasť životného prostredia podporia dotáciou vyše 8000 eur. Na projekty v oblasti cestovného ruchu a propagácie mesta pôjde 4500 eur. V oblasti mládeže a školstva podporí samospráva tento rok osem žiadateľov sumou 4680 eur.

Primátor Ľubomír Kubáň skonštatoval, že napriek zložitej ekonomickej situácii, ktorá v meste je, nemusia nijako zásadne obmedzovať poskytovanie dotácií na verejnoprospešné aktivity neziskových organizácií a občianskych združení. "Robia množstvo dobrej práce pre našich obyvateľov a šíria dobré meno mesta. Na druhej strane si uvedomujeme, že nedokážeme uspokojiť všetky žiadosti o podporu, ktoré na mesto každoročne prichádzajú," skonštatoval.

V niektorých oblastiach totiž požiadavky o dotáciu niekoľkonásobne finančne presahujú sumy, ktoré sú na to vyčlenené v rozpočte mesta. "Máme však dlhodobý záujem postupnou prácou tieto sumy navyšovať," potvrdil Kubáň.