Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zimný štadión v Šali dostane moderné mantinely

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Radnica kúpi mantinely od extraligového tímu zo Skalice.

Šaľa 11. júla (TASR) – Zimný štadión v Šali dostane nové mantinely. Staré 34-ročné už dalo mesto odstrániť, v priebehu leta budú nahradené novými mantinelmi, ktoré majú modernejší vzhľad a spĺňajú aj kritériá Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu kúpi radnica mantinely od extraligového tímu zo Skalice. "Keďže medzinárodná organizácia ľadového hokeja mení kritériá mantinelov pre extraligové tímy, skalický klub bude musieť tie svoje sedemročné vymeniť. Pretože však stále spĺňajú najvyššie kritériá, SZĽH odporúčal použiť ich na šalianskom zimnom štadióne," vysvetlila.

Modernizáciu štadióna privítal aj šéf Hokejového klubu HK mládež Šaľa Jozef Holota, podľa ktorého moderné mantinely rozšíria aj možnosti klubu. "Občas potrebujeme pozvať aj nejakého súpera, no už to nebolo možné z bezpečnostných dôvodov. Nové mantinely nám to opäť umožnia," skonštatoval.

Ako doplnil, klub chce čo najskôr osloviť aj sponzorov, ktorým bude môcť ponúkať umiestnenie ich reklamy na mantineloch. "Sponzorov chceme osloviť aj teraz. Chceme ich požiadať, aby nám v priebehu leta pomohli s montážou nových mantinelov. Pripomínam, že ani tie staré nepôjdu do šrotu. Prejavili o ne záujem hokejbalisti. Po nutných opravách ich namontujú na ihrisku vo vnútrobloku Vlčanská – Budovateľská, kde poslúžia aj širokej verejnosti," dodal Holota.