Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Samospráva Revúcej obnovila 8500 štvorcových metrov chodníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Starý asfaltový povrch chodníkov bol v niektorých lokalitách v nevyhovujúcom technickom stave a pohyb po nich bol značne problémový.

Revúca 16. novembra (TASR) – Celkovo 8500 štvorcových metrov chodníkov obnovila koncom leta a začiatkom jesene samospráva Revúcej. Ako mesto informuje na svojej internetovej stránke, stavebné práce realizoval zhotoviteľ Inžinierske stavby, a. s., Košice a ich hodnota bola vyše 142.000 eur.

„Modernizácia chodníkov väčšieho rozsahu bola uskutočnená v lokalitách ulíc Tomášikova, V. Clementisa, vnútroblok medzi ulicami T. Vansovej a V. Clementisa, pred gymnáziom M. Kukučína, ako aj na Jesenského a Partizánskej ulici,“ konkretizuje samospráva s tým, že starý asfaltový povrch chodníkov bol v uvedených lokalitách v nevyhovujúcom technickom stave a pohyb po nich bol značne problémový.

„Realizáciou zámeru bol odstránený pôvodný asfaltový povrch a vykonaný asfaltový spojovací postrek s následným uložením asfaltového betónu o hrúbke 40 mm. Súčasne bola vykonaná výšková úprava, respektíve rekonštrukcia poklopov, armatúr a uličných vpustí, nachádzajúcich sa na ploche realizovaných chodníkov,“ dodáva samospráva.