Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Šaštíne mali policajti plné ruky práce s opitými tínedžermi

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Až 24 osôb zo skontrolovaných bolo pod vplyvom alkoholu, z toho dvaja chlapci vo veku 13 a 14 rokov boli len maloletí.

Šaštín-Stráže 18. februára (TASR) - Príslušníci odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Senici a policajti odboru železničnej polície Kúty vykonali kontrolu prevádzky v meste Šaštín-Stráže, pri ktorej zistili 24 mladistvých pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ Martina Kredatusová.

Polícia vykonala kontrolu v zmysle zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov. "Celkom 14 príslušníkov polície skontrolovalo v noci z piatka na sobotu (16. 2.) v čase od 00.30 h do 03.00 h v miestnom bare niekoľko desiatok mladých ľudí. Až 24 osôb zo skontrolovaných bolo pod vplyvom alkoholu, z toho dvaja chlapci vo veku 13 a 14 rokov boli len maloletí," uviedla Kredatusová.

Zákon na jednej strane zakazuje predávať alebo podávať alkoholické nápoje, alebo inak umožňovať ich požívanie osobám mladším ako 18 rokov. A na druhej strane aj týmto osobám zakazuje požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky.

"Pri kontrole a následných úkonoch s maloletými a mladistvými osobami bola prítomná aj pracovníčka úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Mladých ľudí pod vplyvom alkoholu polícia neskôr odovzdala rodičom, resp. zákonným zástupcom. Všetky zistené priestupky budú následne prejednané na príslušných obecných úradoch," doplnila krajská hovorkyňa.