Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Senica sa dohodlo s ministerstvom vnútra na výmene budov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obe strany si nechali vypracovať znalecký posudok a na ich základe sa určia podmienky, za ktorých výmena prebehne.

Obce okresu Bánovce nad Bebravou sa po veľkonočných záplavách pripravujú na ďalšie predpokladané zvýšené zrážky. V obciach stavajú zátarasy z vriec s pieskom, čistia korytá potokov a odčerpávajú vodu zo zaplavených pivníc. Na snímke výstroj dobrovoľných hasičov odčerpávajúcich vodu v obci Rybany.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Senica 19. júla (TASR) – Mesto Senica a Ministerstvo vnútra (MV) SR sa dohodli na zámene budov. Dobrovoľný hasičský zbor tým získa vlastné priestory. TASR o tom informoval primátor Branislav Grimm.

Mesto Senica získa od ministerstva budovu bývalej hasičskej stanice na Hurbanovej ulici a budovu na Hollého ulici, ktorá v súčasnosti slúži ako tanečná sála. Mesto za tieto priestory poskytne časť budovy Okresného úradu, ktorú používa ministerstvo. "O tomto návrhu budú poslanci rokovať na svojom zasadnutí 27. septembra," uviedol primátor.

Obe strany si nechali vypracovať znalecký posudok a na ich základe sa určia podmienky, za ktorých výmena prebehne. "Ministerstvo aj naše mesto si nechalo vypracovať znalecký posudok na tieto budovy. Podľa nich sa určí suma, ktorú ministerstvo doplatí mestu Senica, keďže náš majetok má vyššiu hodnotu ako budovy, ktoré sú v súčasnosti vo vlastníctve ministerstva," doplnil Grimm.

"Dobrovoľný hasičský zbor mesta Senica získa po výmene vlastné priestory. Bude v nich uložená hasičská technika a hasiči získajú ideálny priestor pre svoju činnosť. Hasiči si však na nové priestory budú musieť ešte počkať, keďže dohodu musí odobriť Ministerstvo financií SR," spresnil primátor.