Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prosba pomôcť mestu pri polievaní stromčekov Skaličanov neoslovila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Na radnicu sa neprišli prihlásiť dobrovoľníci, ktorí by sa takejto činnosti v lete ujali. Skôr prídu ľudia nahlásiť, kde treba stromy ešte polievať.

Skalica 23. júla (TASR) – S prosbou o pomoc pri zalievaní stromčekov na verejných priestranstvách počas dlhotrvajúcich letných horúčav sa obrátila skalická radnica na obyvateľov mesta. Videla v tom cestu, ako prispieť k udržateľnosti drevín a podieľať sa na zachovaní potrebného biotického prvku aj pre ďalšie generácie. Odozva však po viac ako mesiaci zo strany Skaličanov nebola v podstate žiadna.

"Mali sme na mysli predovšetkým obyvateľov bytových domov, v okolí ktorých rastú dreviny. Pri rodinných domoch sa ľudia o stromčeky zväčša viac starajú,“ povedala pre TASR referentka životného prostredia na Mestskom úrade v Skalici Katarína Švorcová.

Na radnicu sa podľa nej neprišli prihlásiť dobrovoľníci, ktorí by sa takejto činnosti v lete ujali. Skôr prídu ľudia nahlásiť, kde treba stromy ešte polievať. "Nezáujem zo strany občanov samozrejme neznamená, že stromy nebude mesto polievať. Máme zazmluvnenú firmu, ktorá túto činnosť priebežne robí a aj ju kontrolujeme," dodala Švorcová. V prosbe smerom ku Skaličanom išlo skôr o zvýšenie občianskeho záujmu o prostredie, v ktorom žijú a pomoc drevinám, ktoré suchom trpia. "Vyskúšali sme, na budúci rok možno začneme s väčšou osvetou," zhodnotila Švorcová.