Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Skibus bude dovážať lyžiarov z juhu do centier v Kokave a v Látkach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Autobus bude vychádzať každú sobotu vždy o 8.15 h z autobusovej stanice vo Fiľakove.

Banská Bystrica 4. januára (TASR) - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), mestá Fiľakovo a Lučenec a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie spúšťajú od soboty 5. januára 2019 prevádzku sezónneho skibusu pre lyžiarov a turistov do stredísk Látky – Prašivá a Kokava - Línia.

Ako informovala hovorkyňa BBSK Marcela Glevická, autobus bude vychádzať každú sobotu vždy o 8.15 h z autobusovej stanice vo Fiľakove a následne bude naberať cestujúcich na zastávkach Lučenec Rúbanisko II, Lučenec autobusová stanica a Obchodné centrum Galéria, Vidiná, Lovinobaňa, Mýtna, Hriňová, aby ich vyviezol do stredísk Látky - Prašivá a Kokava nad Rimavicou - Línia.

"Som nesmierne rád, že sme sa dokázali v kraji spojiť. Autobus a jeho trasu sme tento rok rozšírili a predĺžili. Predĺžili sme pôvodnú linku začínajúcu v Lučenci o ďalšie mesto, aby mohli využiť lyžiarske strediská v kraji aj ľudia z Fiľakova," povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Po rovnakej trase s rovnakými zastávkami sa bude autobus vracať o 14.30 h. Lyžiarsky autobus môžu turisti využívať od 5. januára do 9. marca 2019. Cena cestovného lístka je dve eurá a je v nej zahrnutá preprava lyží či snowboardu i príručnej batožiny.

Od januára by mal pri tom začať premávať aj lyžiarsky autobus, ktorý bude vychádzať z maďarského Šalgotarjánu a pokračovať cez stredoslovenské lyžiarske strediská až na Chopok.