Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Spoločnosť Hammerbacher SK dokončuje v Pukanci prístavbu výrobnej haly

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pukanec 13. decembra (TASR) - Spoločnosť Hammerbacher SK, ktorá v Pukanci pôsobí v oblasti spracovania plošných drevných materiálov, kartonáže, kovových rúr, profilov a plechov, vrátane povrchovej úpravy kovov, v súčasnosti dokončuje prístavbu dvojpodlažnej výrobnej haly.

Ako TASR informoval predseda predstavenstva spoločnosti Jaroslav Borik, príprava prístavby výrobnej haly začala koncom roka 2015, v priebehu roka 2016 spoločnosť vyberala projektanta stavby a pripravovala dokumentáciu. "Po jej finalizácii a potrebných legislatívnych úkonoch sme vyberali dodávateľa stavby. Samotná stavebná činnosť začínala na prelome apríla – mája 2017. Stavebná časť bola ukončená koncom októbra 2017. V súčasnosti inštalujeme technológiu," povedal Borik.

V priebehu 1. štvrťroka 2018, po ukončení kolaudačného konania, bude prístavba spolu s technológiou uvedená do prevádzky. "Primárnym účelom prístavby je zlepšenie vnútropodnikovej logistiky a skladovania v časti spracovania drevných materiálov a náhrada pôvodnej deliacej píly novou. V nových priestoroch budeme pokračovať v zavedenej výrobe kancelárskeho nábytku," vysvetlil predseda predstavenstva.

Prístavba a v nej inštalovaná technológia nevyžaduje bezprostredne vznik nových pracovných miest. "Neobsadené pracovné miesta máme v ďalších fázach výroby, a to v spracovaní drevných materiálov, v kovovýrobe, teda spracovanie plechov, rúr a profilov a na pracoviskách povrchovej úpravy, montáže a balenia výrobkov," doplnil Borik.

Dôležitým atribútom prístavby je potvrdenie stability a perspektívy spolupráce so spoločnosťou Hammerbacher GmbH z Neumarktu v Nemecku, a tým aj stability pracovných miest v Pukanci. "Prístavba má rozlohu približne 2800 štvorcových metrov. Je v nej inštalovaná veľkoplošná formátovacia píla HKL 400 od spoločnosti Homag. Na tejto píle bude možné rezať drevotrieskové dosky s maximálnou veľkosťou 5600 x 2100 milimetrov," ukončil.