Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Svidník chce vybudovať športový areál približne za 600 tisíc eur

Grafické znázornenie budúceho komplexného športového areálu vo Svidníku. Foto: Web mesta Svidník

Po revitalizácii areálu tam podľa slov primátorky Marcely Ivančovej pribudne ihrisko, futbalové, volejbalové aj basketbalové ihrisko, tartanová dráha, trojdráhový okruh a sektor na hod guľou a diskom.

Svidník 15. augusta (TASR) – Komplexný športový areál s ihriskom s umelou trávou a atletickou dráhou chce mesto vybudovať pri Základnej škole (ZŠ) na Ulici 8. mája do konca budúceho roka. Podľa primátorky Marcely Ivančovej vo Svidníku chýbajú kvalitné tréningové plochy na rôzne druhy športov.

"Napríklad pre futbalistov, volejbalistov, bežcov, pretože atletika začína byť na vzostupe aj v iných mestách. Cítim akútny nedostatok miest, kde by sa dalo trénovať aj v horšom počasí. Preto sme sa rozhodli opraviť staré ihrisko pri ZŠ na Ulici 8. mája v školskom areáli a urobiť z neho multišportový areál, aby ho mohli využívať žiaci, verejnosť, ako aj športové kluby," uviedla pre TASR Ivančová.

Grafické znázornenie komplexného športového areálu vo Svidníku.
Foto: Web mesta Svidník


Po revitalizácii areálu tam podľa jej slov pribudne ihrisko s trávnatou plochou, futbalové ihrisko, volejbalové ihrisko, basketbalové ihrisko, tartanová dráha, trojdráhový okruh, ktorý bude v jednej časti šesťdráhový, doskočisko na skok do diaľky a sektor na hod guľou alebo diskom.

"Skutočné náklady vygeneruje súťaž, ale predbežný rozpočet je približne 600.000 eur s tým, že plánujeme rozšíriť atletickú možnosť využitia tohto areálu, to znamená vybudovať tartanovú dráhu, vrhačský areál a doskočisko. To nám trošku zvyšuje náklady oproti klasickému futbalovému multifunkčnému ihrisku, ale veríme, že súťaž zníži cenu. Čo sa týka financovania, bude to združená investícia. Prešovský samosprávny kraj (PSK) nám poskytol 100.000 eur, mesto Svidník má schválený úver vo výške 350.000 eur a, samozrejme, budeme sa uchádzať o externé zdroje," vysvetlila Ivančová s tým, že majú hotovú projektovú dokumentáciu.

"Neviem odhadnúť, ako dlho bude trvať verejné obstarávanie, pretože naozaj je to suma, ktorá už ide iným typom súťaže, nie jednoduchou súťažou. Budem veľmi rada, keď budúcu zimu budú naši športovci môcť využívať ihrisko aj na tréningy v zimnom období," dodala primátorka.