Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Staré Mesto začína obstarávať Územný plán zóny Brnianska-Patrónka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Architektonické štúdio Atelier A11

Lokalita je z juhovýchodu ohraničená Hroboňovou ulicou a z juhozápadu ulicami Lovinského, Pri Habanskom mlyne a Lamačská cesta. Na severozápade je vymedzené Mlynskou dolinou a Cestou na Červený most.

Bratislava 5. októbra (TASR) – Bratislavské Staré Mesto začína s obstarávaním Územného plánu zóny (ÚPZ) Brnianska-Patrónka. Ide o územie s rozlohou takmer 60 hektárov. Predmetná lokalita je z juhovýchodu ohraničená Hroboňovou ulicou a z juhozápadu ulicami Lovinského, Pri Habanskom mlyne a Lamačská cesta. Na severozápade je vymedzené Mlynskou dolinou a Cestou na Červený most a zo severovýchodu katastrálnym územím Starého Mesta.

"Zámerom je získanie záväzného dokumentu na zonálnej úrovni, ktorý spodrobní platný územný plán mesta. Cieľom prípravných prác je sústrediť územnoplánovacie podklady a ostatné relevantné podklady s určením ich záväznosti a vyhodnotením možnosti ich využitia," uvádza mestská časť na svojej webovej stránke. Do tejto fázy prípravy územnoplánovacej dokumentácie sa môžu zapojiť dotknuté orgány štátnej správy, samosprávy či miestne právnické a fyzické osoby, ale aj verejnosť.

Tie môžu staromestskej samospráve poskytnúť relevantné podklady a formulovať využiteľné požiadavky, podnety, postrehy a odporúčania. Urobiť tak môžu do 30. októbra, a to buď písomne v podateľni staromestského miestneho úradu na Vajanského nábreží, poštou na Referát územného plánu a rozvoja miestneho úradu alebo na e-mailovej adrese anton.gabor@staremesto.sk.