Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Štiavnický festival Capalest otvorí tradičný Babylon jazykov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Babylon jazykov - to je stretnutie so všetkými jazykmi prítomnými na festivale a jeho účastníkmi. Na úvodnom podujatí zaznejú aj texty štiavnických prozaikov Rút Lichnerovej a Antona Hykischa.

Banská Štiavnica 16. augusta (TASR) - S podtitulom Tento rok smer na západ sa vo štvrtok v Banskej Štiavnici začína 16. ročník festivalu divadla, poézie a hudby Capalest 2018. Informuje o tom webová stránka capalest.com.

Festival už tradične otvorí Babylon jazykov - stretnutie so všetkými jazykmi prítomnými na festivale a jeho účastníkmi. Na úvodnom podujatí zaznejú aj texty "štiavnických" prozaikov Rút Lichnerovej a Antona Hykischa.

Počas štvrtkového autorského čítania s názvom Vzdialený nárek za blízkosťou predstaví Eva Tomkuliaková svoju pripravovanú druhú knihu Cudzie slová, ktorá vyjde na jeseň, a Agda Bavi Pain uvedie svoju najnovšiu básnickú zbierku Pastiersky list. Na čítaniach sa predstavia aj ďalší domáci autori - básnik a prekladateľ Ján Gavura a poetky Eva Tomkuliaková, Veronika Dianišková a Dana Podracká.

Súčasťou štvrtkového festivalového programu je aj večerný koncert Zlaté časy v Rytierskej sále Starého zámku. Hudobníci Robin Troman a Thierry Meunier vystúpenie pomenovali podľa názvu jednej zo skladieb, ktorú hrajú z dielne Sieura Gaultiera z Marseille.

Festival Capalest potrvá v meste až do soboty 18. augusta. Kompletný program podujatia je na webovej stránke capalest.com