Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

STREĽBA V BRATISLAVE: Šialenec riešil susedské spory usmrtením psa

Snímka z miesta činu. Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj/ Facebook

Majiteľka psa preskočila oplotenie pozemku a išla si ho zobrať, avšak muž stále držal strelnú zbraň a začal sa jej vyhrážať.

Bratislava 8. októbra (TASR) - V pondelok (7. 10.) popoludní došlo v záhradkárskej oblasti Žabí majer v Bratislave k streľbe. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Podľa doterajších informácií mal 35-ročný muž strelnou zbraňou na jednom z pozemkov postreliť a zraniť psa. Zviera na následky zranenia zakrátko uhynulo. Majiteľka psa preskočila oplotenie pozemku a išla si ho zobrať, avšak muž stále držal strelnú zbraň a začal sa jej vyhrážať. Údajne mal po nej aj vystreliť.

Po príchode policajtov na miesto incidentu vyšli zo záhradného prístreška spomínaný muž a 29-ročná žena so strelnými zbraňami. "Žena nereagovala na opakované výzvy na upustenie zbrane, preto zasahujúci policajt použil v súlade so zákonom varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu. Až potom zbraň upustila a začala so zasahujúcimi policajtmi spolupracovať," uviedol Szeiff.

Obidvoch ľudí obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie. Ženu po vykonaní potrebných úkonov prepustili na slobodu. Vyvodenie trestno-právnej zodpovednosti voči nej bude predmetom vyšetrovania. Muža na základe dôkazov obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrážania.