Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Budúci cukrári upiekli 2000 koláčov, chcú prekonať rekord

Ilustračné foto Foto: TASR

Cieľom podujatia je propagácia súčasných trendov v príprave cukrárenských výrobkov z produktov slovenských pestovateľov a dodávateľov.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Vyše 2000 kusov koláčov napiekli študenti SOŠ hotelových služieb a obchodu Na pántoch 9, ktorá je v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Ochutnávka a zároveň pokus o zápis do Slovenskej knihy rekordov v počte zjedených koláčov sa uskutoční vo štvrtok 27. septembra od 16.30 do 18.30 h na Hlavnom námestí v Bratislave.

„Je to ďalšia výborná možnosť, keď žiaci SOŠ hotelových služieb a obchodu Na pántoch odprezentujú svoje schopnosti. Koláč je podľa originálneho receptu a študenti ho upiekli špeciálne pre túto príležitosť,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo. Koláč pripravili žiaci 2. ročníka učebného odboru cukrár. Štyria študenti budú tiež súťažiť v zdobení koláča.

Cieľom podujatia je propagácia súčasných trendov v príprave cukrárenských výrobkov z produktov slovenských pestovateľov a dodávateľov. Kulinársky zážitok bude prítomným spríjemňovať aj bohatý kultúrny program.