Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Štvrtý ročník festivalu Fúzie prilákal vyše dvesto návštevníkov

Štvrtý ročník Fúzie - festivalu nielen o džeze sa začal 5. októbra 2012 v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Úspech mala "jam session", kde si zahrali nielen mladí hudobníci z okresu, ale i členovia zoskupenia Laca Decziho.

Prievidza 8. októbra (TASR) - Štvrtý ročník festivalu Fúzie - festivalu nielen o džeze, ktorý sa uskutočnil 5. a 6. októbra v Prievidzi a Bojniciach, prilákal približne 230 návštevníkov.

Na piatkovom programe (5. októbra), ktorý začal tvorivými dielňami so zoskupením M.A.F. Trio, sa zúčastnila necelá stovka ľudí. Muzikanti najskôr predviedli svoje umenie, potom mladým nádejným hudobníkom radili ohľadom hry na bicie či basgitaru. V podvečerných hodinách vystúpili žiaci z regionálnych základných umeleckých škôl a neskôr sa predstavilo zoskupenie M.A.F. Trio.

"Sobotňajší hlavný program, ktorý prebiehal 6. októbra, teda vystúpenia Laca Decziho a Celuly New York, Pawla Kaczmarczyka Audiofeeling Band z Poľska, tria Kollár, Czajkowska a Sudnik a francúzskeho dua Raphaël Dumont & Marc Drouard videlo približne 150 ľudí," priblížil návštevnosť Peter Cagáň z Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi.

Úspech mala "jam session" v reštaurácii blízko Kultúrneho centra v Bojniciach, kde si zahrali nielen mladí hudobníci z okresu, ale i členovia zoskupenia Laca Decziho.

"Pôvodne bola jam session plánovaná do polnoci, vzhľadom na výbornú atmosféru si účastníci zahrali do druhej hodiny rannej," dodal Cagáň.

Festival Fúzie - festival nielen o jazze tento víkend uzavrel svoj štvrtý ročník. Ako zhodnotil jeden z organizátorov, návštevnosť vzhľadom na menšinový žáner bola celkom uspokojivá.