Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

SaS, OĽANO a Spolu podporia v komunálnych voľbách vo Svite J. Drobného

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O post primátora Svitu sa bude uchádzať aj ten súčasný - Miroslav Škvarek, ktorý svoj zámer oznámil novinárom v závere augusta.

Svit 11. septembra (TASR) - Opozičná parlamentná strana SaS, hnutie OĽaNO a mimoparlamentná strana Spolu – občianska demokracia podporia v kandidatúre na post primátora podtatranského mesta Svit Jána Drobného. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Prezident tamojšieho basketbalového klubu má 47 rokov, v súčasnosti pôsobí ako poslanec mestského zastupiteľstva, pričom v predchádzajúcich komunálnych voľbách získal najviac hlasov spomedzi kandidátov na poslancov. Podľa Drobného Svit nesmie fungovať ako "firma jedného muža", ale vedenie mesta musí tímovo riešiť reálne problémy, ktoré trápia obyvateľov, a modernizovať mesto.

"Nechcem, aby sa začalo v meste reálne robiť pár mesiacov pred komunálnymi voľbami, a tak si zachraňovať svoju primátorskú stoličku. Preto idem so svojím tímom do volieb s tým, že keď uspejeme, to, čo vieme urobiť hneď, urobíme hneď. Spomeniem napríklad odkanalizovanie ulíc, vyriešenie dopravnej situácie na kritickej Komenského ulici, sfunkčnenie klziska či zvýšenie počtu nových lavičiek a odpadkových košov v meste," poznamenal Drobný.

Kandidát na primátora Svitu je presvedčený, že mestský úrad (MsÚ) musí fungovať efektívne s dôrazom na potreby občana. Prvým krokom preto bude reorganizácia prvého kontaktu na MsÚ tak, aby bol miestom, kde prichádzajúci občan získa prvé základné informácie a vybaví tam najbežnejšie agendy.

"Z priorít pre občanov spomeniem podporu bytovej aj individuálnej výstavby pre mladé rodiny, vytvorenie dôstojného stánku pre našich seniorov. K dlhodobejším zámerom patrí napríklad projekt zveľadenia bagroviska ako významnej podtatranskej rekreačnej zóny či vybudovanie všešportového areálu s novou športovou halou," priblížil svoje plány.

Podľa neho treba menej rozprávať a sľubovať a viac pracovať na tom, aby sa využil veľký potenciál Svitu ako mesta pod Tatrami. "Ešte tento rok by som inicioval podtatranskú partnerskú spoluprácu so starostami okolitých obcí. Cieľom sú reálne výsledky v oblasti cestovného ruchu a turistiky, kultúrnej spolupráce a regionálnej zdravotnej starostlivosti," dodal Drobný, ktorého podporuje v komunálnych voľbách aj skupina osobností, ktoré budú kandidovať na spoločnej poslaneckej kandidátke s podporou strán súčasnej demokratickej opozície.

O post primátora Svitu sa bude uchádzať aj ten súčasný - Miroslav Škvarek, ktorý svoj zámer oznámil novinárom v závere augusta.